Flytta till Cypern

Bo och arbeta på Cypern. Längtar du till ett jobb i solen istället för ett 9-5 kneg hemma i kalla nord? Är du redo att packa väskan och starta ett nytt liv?

Det varma klimatet och den avslappnade livsstilen lockar många att söka jobb på ön. Fler och fler digitala nomader söker sig nu till ön.

Wooden Frame Window

Är det säsongsjobb inom turistnäringen på Cypern du är ute efter kommer du snabbt hitta något som passar. Ofta erbjuder arbetsgivaren bostad – ha i åtanke att standarden på boendet är långt ifrån den i Sverige. Men det kan vara en del av charmen.

De stora hotellen söker ofta receptionister, serveringspersonal, frisörer, spa-personal eller entertainers.

Det finns gott om utländska företag på Cypern som söker flerspråkig personal. Kanske drömmer du om att starta eget?

 

Löner, förmåner, skolor och dagis på Cypern

Lönerna på ön är betydligt lägre än i Sverige. I många branscher är det vanligt att man arbetar 6-7 dagar i veckan.

De som arbetar inom turistnäringen får ofta jobba split shifts, sex dagar i veckan. Mammaledigheten sträcker sig till tre månader och på Cypern har man tre veckors betald semester per år. Det finns inga svenska grundskolor eller dagis på Cypern. Mer information om skolsystemet och mängder av nyttiga länkar finns i guiden Flytta till Cypern.

Nedan hittar du externa jobblänkar till din hjälp. Gör grundlig research, ha en sparbuffert på minst två månadslöner när du kommer ner och ta med dig mycket tålamod.

Läs mer om jobb, bostad, skolor, dagis och hur det funkar på Cypern i vår flyttguide, Flytta till Cypern. Flyttguiden innehåller allt du behöver för att komma igång med dina flyttplaner. Köp och ladda ner guiden här.

 

 

Cypernjobb och bostad
Ergodotisi ergodotisi.com 
Jobbsökarsajt på engelska och grekiska.

Kariera kariera.com.cy  

Jobbsökarsajt på engelska och grekiska.

Bazaraki bazaraki.com
Cyperns variant av Blocket

Starta eget företag på Cypern

För att starta eget företag på Cypern krävs lite mer än några klick online som man gör i Sverige. Ha tålamod och var beredd att ringa och besöka olika myndigheter personligen - de svarar sällan på mejl. För mer detaljer köp och ladda ner Flytta till Cypern.