Boktips - Feelgood på Cypern

Hör Ni Mig Där Bak? av Jessica DK Jackson

bok cypern

Hör ni mig där bak? En Feelgood-roman som utspelar sig på Cypern, med en härlig tvist i en tidsresa.
Reseagenten Lisette kliver på ett flygplan tillsammans med nya kollegan Kim. De reser till Cypern på affärsresa kombinerat med ett par dagars semester. Lisette har inte varit ledig på sju månader och funderar på att stänga av telefonen för att få lugn och ro. Hon somnar på planet och när de kommer fram till hotellet inser hon att de hamnat fel.

Tjejernas telefoner fungerar inte, hotellets inredning är omodern, man tar inte euro och visakorten fungerar inte. När de ser sig i spegeln möter de två yngre versioner av sig själva. Flygresan har tagit dem till sommaren nittonhundra åttiosex. Deras semester blir annat än avkopplande, de har inga pengar och måste ordna fram mat. De blir mästare i fickstölder, begår inbrott, blir kära i fel personer samtidigt som det förflutna jagar ikapp dem med pinsamheter och kalla fakta. Sakta kommer de till insikt om livets mening och om vad som är viktigt. 
Boken utspelar sig på hotellet Beau Rivage som låg i Larnaka Bay. Författaren Jessica DK Jackson är bosatt på Cypern och åkte ofta förbi hotellet. En dag 2014 kom iden till boken när hon passerade hotellet - vad skulle hända om någon kom dit, från nutid, fast i dåtid, år 1986.


Boken finns att köpa hos Amazon.

Köp som pocket hos Amazon.se, fri frakt inom Sverige.
Köp som pocket, skickas till Cypern och EU hos Amazon.de. 

Köp eboken, läs på platta eller Kindle.