Agia Napa

Agia Napa är det perfekta resmålet på Cypern för oss frusna skandinaver som längtar efter semester. De vykortsvackra stränderna är många, det rofyllda klostret mitt i centrum, hamnen och stämningen gör att man vill resa tillbaka varje år.

cypernguiden agia napa.JPG

På sommaren vibrerar Agia Napa av liv och rörelse, på vintern återvänder den till att vara en liten fiskeby. I hamnen i hittar du de traditionella fiskebåtarna som nu trängs med utflykts- och partybåtarna. Agia Napa passar alla åldrar och det finns mycket att se och göra i och omkring Agia Napa.

Under månaderna juni, juli och augusti är det högsäsong och vill man ta det lite lugnare och resa ner med småbarn ska man välja ett boende en bit utanför centrum. För dig som planerar en partyresa ska du bo så nära centrum som möjligt.

 

Lokalbussar och affärer i Agia Napa

Det finns gott om lokalbussar som tar dig runt Agia Napa. Bussen går från statyparken, förbi klostertorget, ut mot Nissi Beach och till vattenparken där den vänder. Vill du titta på tidtabellen för lokalbussar i Agia Napa ska du knappa in, osea.com.cy. Informationen finns på grekiska och engelska. Bussarna går till Protaras/Fig Tree Bay, cirka 10 km, och närliggande byar och till Larnaka. Vill du resa runt ön med lokalbuss är det olika bussbolag som kör. cyprusbybus.com

Där hittar du all information och tidtabeller.

 

Shopping i Agia Napa

I Agia Napa hittar du souvenirbutiker samt kläd- och skoaffärer. Det finns även gott om mindre och större supermarkets, samt bagerier i varje kvarter. Vill du handla mat i ett större varuhus får du ta dig till närliggande stad, Paralimni där du hittar Lidl, Kokkinos, Sklavenitis och Metro. Det finns även ett Lidl i Protaras. Agia Napa räknas som ett turistområde och affärerna håller öppet hela dagarna utan att ta siesta. Dock stänger de flesta affärer vid lunchtid på söndagarna.
 

Öppettider

Restauranger stänger runt 01.00, sista beställningen brukar vara 23.00. Pubarna stänger 02.00, och nattklubbarna stänger vid 04.00. Under åren har man blivit allt striktare med vad man kallar för noise pollution och delar ut böter till de pubar som inte sänker ljudnivån. För den som vill festa till solen går upp finns ställen som stänger vid 07.00. Trots att Agia Napa klassas som ett turistområde är det många behöver sin nattsömn för att orka kliva upp på morgonen och gå till jobbet.